Creatief met bloemenbollen is iets wat een leuke bezigheid kan zijn. Vooral in het voorjaar gaan steeds meer mensen aan de haal met bloembollen. Hier vind je de beste ideeën om zo creatief mogelijk met de bloembollen om te kunnen gaan. Zo kun je ze bijvoorbeeld cadeau geven, maar ook zelf houden.

Creatief met bloembollen: Bloembollen beschilderen

Creatief met bloembollen is voor iedereen een leuke bezigheid. Een goed voorbeeld hiervan is bloembollen beschilderen. Je zult er niet zo snel aan denken als je naar bloembollen kijkt, maar het is een hele leuke bezigheid. Je kunt het beste kijken naar hele bloembollen die eenvoudig te beschilderen zijn. 

Wat kun je schilderen op een bloembol?

Er zijn heel wat verschillende dingen die je op een bloembol kan schilderen. Hierbij kun je denken aan een strand die je ideaal over de bolling van een bloembol heen schilderen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een dier op de bloembollen te schilderen of een prachtige boom. Het ligt er maar net aan wat jezelf mooi vindt. 

bloembol-beschilderd

Maak iemand anders blij met bloembollen: Bloembollen cadeau geven

bloembol-in-vaas

Je kunt ervoor kiezen om de bloembollen zelf te houden, maar een bloembol cadeau doen is ook zeker een aanrader. Wanneer de bloembol dan prachtig beschilderd is, kun je hem aan iemand cadeau geven. 

Het is ook mogelijk om de bloembol prachtig aan te kleden en bijvoorbeeld in een glazen pot cadeau te geven. Zo kun je de bol zien groeien wanneer je hem in een glazen pot hebt gezet.